Desenvolupem programes preventius i assistencials per col·lectius en situació de vulnerabilitat en col·laboració amb organismes públics i privats.
Atenem persones amb problemes de salut física i mental, situacions de dol i adversitat, nous models familiars (monoparentalitat, separacions, etc.) en col·laboració amb els Centres d’Atenció Primària (CAP), amb la Xarxa Pública de Salut Mental (CSMA) i Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP).
Treballem de forma coordinada amb els i les professionals derivadors/es (metges i metgesses, infermers i infermeres, treballadors i treballadores socials, etc) i realitzem reunions clíniques amb l’objectiu de comentar i reflexionar sobre els casos clínics, identificant tendències sobre demandes actuals i la manera que treballem des de Cipais aquestes situacions.
Participem en les reunions semestrals del Consell de Salut de l’Eixample. Eduard Tapias és el representant de l’Equip.
Formem part de la Taula de Salut Comunitària de la Nova Esquerra Eixample. D’aquí deriva l’Escola de Salut, on Laura Peiró és la representant i la Comissió de Serveis, on Iris Roch n’és la reprentant.
També participem a la Taula de Salut Mental de l’Eixample, on Margarita Garcia és la representant de l’equip i dins de la mateixa, el Mapatge de recursos de Joves i Infància de la Taula de Salut Mental de l’Eixample, on Iris Roch representa a l’equip.
– Serveis socials. Rebem demandes de persones en risc d’exclusió social procedents de diferents Centres de Serveis Socials.
– Infància i adolescència. Treballem en casos de menors en risc coordinadament amb Equips d’Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA). A més a més, treballem en xarxa amb tots els dispositius i serveis implicats: Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE), Centres Oberts, centres educatius, etc.
Participem al Projecte d’Alerta a la Petita Infància (PAPI). Anna Gasull és la representant de l’Equip com a professional especialitzada en Infància i Família.
– Gent gran. Realitzem atenció individual i grupal per a persones grans en risc d’aïllament i solitud no desitjada.
Participem a la Comissió de Gent Gran de l’Ajuntament de Barcelona, on Iris Roch n’és la representant.
– Abordatge psicoterapèutic des de la perspectiva de gènere: analitzem l’impacte de gènere en els símptomes i la modalitat de relacions de cada pacient.
Tenim en compte l’impacte de gènere en la simptomatologia i la manera de relacionar-se de cada pacient. Fem un abordatge psicoterapèutic perquè cada subjecte sigui conscient de com la cultura heteropatriarcal ha tingut efectes en la seva concepció del món, de si mateix@, dels rols a desenvolupar i de les relacions de poder. També a prendre consciència d’en quina mesura, complir amb els mandats de gènere, té incidència en el seu benestar general i en l’exercici de la seva llibertat.
Atenem casos procedents de l’Institut Català de les Dones (ICD) i dels Punts d’Informació i Atenció a les Dones (PIAD).
Formem part del Consell de Dones de la Ciutat. Roser Moix és la representant de l’Equip com a professional especialitzada en mediació familiar i en les situacions de violència de gènere.
Dins de l’entitat, per a garantir els drets de les treballadores i professionals col·laboradors, es va fer un diagnosi i un Pla d’igualtat 2017-2021.
Treballem en xarxa amb l‘Institut Municipal de persones amb Discapacitat (IMD), amb l’Equip d’Assessorament Laboral (EAL), així com altres entitats de caràcter social no lucratiu.
També amb la Fundacióbancària «La Caixa» a través del programa de Suport Psico social a l’Autonomia en les situacions de Discapacitat (SPAD) amb l’objectiu de donar resposta a la necessitat social detectada de fomentar l’autonomia i el desenvolupament social i personal de les persones amb discapacitat i dependència.
Col·laborem amb la Vocalia de Diversitat Funcional de l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample (AVVEE).
Es pot consultar tota l’activitat assistencial, programes i grups realitzats a la Memòria anual de Cipais.
Contacta amb nosaltres
El centre es troba al C/ París 207, pral 2, 08008 Barcelona.
Pot contactar amb nosaltres per telèfon: 93 323 30 28 o per correu electrònic: info@cipais.cat
ESPECIAL ESTIU: L’horari d'atenció telefònica és de dilluns a divendres de 10 a 14h, excepte la setmana del 12 al 16 d'agost que el servei d'atenció telefònica romandrà tancat per vacances.